Spa of Whirlpool

Whirlpool, Bubbelbad, Spa of Jacuzzi

Met een spa (of in de volksmond bubbelbad genoemd) in uw badkamer, geniet u van een heerlijk bad met ontspannende massagestralen voor een echt wellness-gevoel. Laat uw vermoeide spieren tot rust komen en verbeter uw bloedcirculatie door de water- en luchtmassage. Denkt u na over de aankoop van een whirlpool? Lees dan in dit blog of bel ons voor meer informatie.

 

Verschillende soorten whirlpools en Spa ‘s

Heeft besloten om een whirlpool aan te schaffen, dan zijn er diverse keuzes om te maken. Hieronder vertellen wij u wat er allemaal mogelijk is op het gebied van whirlpools en bubbelbaden.

 

Whirlpools in verschillende vormen en maten

U denkt misschien dat een whirlpool een luxe is en alleen past in een grote badkamer. Dat is echter niet zo. Als u de ruimte in een kleine badkamer slim benut, past ook daar makkelijk een whirlpool in. Kies bijvoorbeeld voor een Duobad, Hoekbad, Vierkant bad, Zeshoek bad, Rond bad of Solobad met systeem. Als deze nog te groot is voor uw badkamer, past een ruimtebesparend bad wellicht.

In een grote badkamer zijn er meer opties. Zo kunt u ervoor kiezen voor een tweepersoons whirlpool om heerlijk samen van te genieten. In ons assortiment vindt u zelfs exemplaren waarin u met meer personen kunt plaatsnemen. Tweepersoons bubbelbaden zijn verkrijgbaar in diverse vormen, zodat u altijd een bad vindt dat aansluit bij uw persoonlijke voorkeur én badkamer.

 

Water- of luchtmassage?

Al onze whirlpools zijn uitgerust met waterstraalmassage, ook wel hydromassage genoemd. De waterstralen komen uit jets die zich op de bodem en aan de zijkanten van het bad bevinden. Optioneel zijn de luchtjets.

 

Bekijk ons assortiment aan Whirlpools

 

Wat is het verschil tussen een whirlpool,  Jacuzzi of spa

Veel mensen halen deze woorden door elkaar. Maar kan dat wel? Is een Jacuzzi iets anders dan een spa? En zit er een verschil tussen een whirlpool en een bubbelbad? Wij bieden graag opheldering op dit gebied en vertellen u het verschil tussen al deze termen en soorten. Zo kunt u straks een goede keuze maken en weet u waar u het over heeft!

 

Een whirlpool: gekenmerkt door krachtige waterpompen

De term whirlpool is in principe afgeleid aan de krachtige waterpompen en massagestralen die in het warmwaterbad zitten. Deze waterpompen pompen het water door het warmwaterbad heen, waardoor er een soort waterkolk ontstaat. Een whirlpool is ook een synoniem van een spabad, en is dus in principe hetzelfde.

 

Bubbelbad

De oorsprong van de term bubbelbad laat iets minder aan de verbeelding over. Maar wie zelf in een bubbelbad zit, zal zich hier geen zorgen over maken. Die is te hard bezig met genieten. Deze termen zeggen niets over de functionaliteiten en formaten van een spa. Wil je de verschillende mogelijkheden bekijken? Vergelijk ze dan in de webshop van Whirlpool Expert.

 

Spa

De term is ontstaan in de gelijknamige stad nabij Luik. De heilzame werking van het water van de bronnen in Spa was al bekend bij de Romeinen, die de locatie ‘Aquae Spadanae’ noemden. In de 19de eeuw werden in Spa de beroemde thermen gebouwd. De internationale aristocratie en bourgeoisie kwam de infrastructuur massaal bezoeken, waardoor de term ‘spa’ in de betekenis van thermale baden beroemd werd tot ver over de landsgrenzen heen.

Vaak wordt ook aangenomen dat de term ‘spa’ voortkomt uit het Latijnse ‘Sanitas Per Aquam’, dat vertaald kan worden als ‘gezondheid door water’. Dit is geen waarschijnlijke verklaring, omdat er geen aanwijzingen zijn dat de term voor de 21ste eeuw gebruikt werd. Men noemt dit een ‘backroniem’, een interpretatie van een afkorting die pas verzonnen is nadat de term al werd gebruikt.

 

Jacuzzi

Een Jacuzzi is eigenlijk niets meer en minder dan een Amerikaans merk dat spa’s maakt. Echter is de merknaam Jacuzzi zodanig geïntegreerd in ons vocabulaire, dat we het vaak als synoniem gebruiken. Dit gebeurt vaker, denk maar eens aan een Aspirines. Iets wat ook gewoon een merk is, maar wat we gebruiken als synoniem voor een pijnstiller. Jacuzzi is dus een merknaam.

Bekijk ons assortiment aan Whirlpools

Spa  Spa  bubbelbad

author avatar
Tjeerd Engel
× Kan ik u helpen?