Waar moet je op letten als je een hoekbad koopt?

Whirlpool Expert

Waar moet je op letten als je een hoekbad koopt?

Wij zijn Whirlpool Expert

..dé specialist in baden (o.a. een hoekbad) en whirlpoolsystemen. Twintig jaar geleden namen wij een zo goed als failliete badenzaak over. Met man en macht hebben wij eraan gewerkt om het bedrijf weer succesvol en gezond te maken. En met succes. In de afgelopen twintig jaar is ons bedrijf steeds succesvoller geworden; op dit moment heeft Whirlpool Expert een eigen Whirlpool en badenlijn en zijn wij de grootste badenverkoper van Noord-Nederland. Bij het kopen van een bad heb je altijd een aantal vragen. Hieronder leest u de meest gestelde vragen die vaak aan ons worden gesteld:

HoekbadHoekbad kopen? waar moet je op letten…

 • De afmetingen van het hoekbad
 • Het materiaal van het hoekbad
 • Het type bad (b.v. hoekbad, vrijstaand, half vrijstaand of inbouw)
 • Welke kranen er op passen
 • Waar de afvoer zit

Welke soorten baden zijn er?

Categorieën baden zijn o.a:

 

Welke vorm bad ligt lekker?

Dan raden wij je aan om een bad van maar liefst 60 centimeter diep te kiezen. Hierin zit je zeker tot aan je hals onder water, lekker warm dus. Het meest ontspannen ligt in een bad met een licht hellend zitgedeelte. Je ligt dan iets schuin en hoeft je niet af te zetten tegen de overzijde om niet onderuit te zakken.

Kun je in een hoek-bad liggen?
Dit bad is speciaal gemaakt voor in een hoek en heeft de hoek-bad afmetingen van een volwaardig ligbad. Dat betekent dat u hier alle ruimte heeft om lekker languit te kunnen liggen en te ontspannen.

Hoe werkt een zitbad?
Een zitbad lijkt op een normale bad, maar is wat kleiner van formaat. Zoals de naam het al zegt, kun je in dit bad niet liggen, maar zitten. Hierdoor bespaar je ruimte en dat maakt dit type bad geschikt voor kleine badkamers.

Welke maat bad voor 2 personen?
Als je lekker met zijn tweeën tegelijk in een ligbad wilt kunnen liggen, adviseren we je een bad te nemen met een minimum afmeting van 190 x 80 (L x B). Daarnaast is het wel zo fijn als de afvoer in het midden van het bad zit, in plaats van op het uiteinde.

Wat is een Duobad?
Een duobad is een bad voor twee personen. Deze baden zijn vaak wat groter en dus ook erg fijn als je er alleen in ligt. Het verschil met een normaal bad is dat deze baden voorzien zijn van twee schuine ligzijden. Hierdoor kunnen twee personen comfortabel liggen.

Waarom is een vrijstaand bad zo duur?
Een vrijstaand bad is duurder omwille van het productieproces. Het bestaat uit één geheel zonder naden. Vrijstaande baden worden meestal gecombineerd met vrijstaande kranen, wat een stuk duurder is dan een standaard opbouwkraan.

Hoe lang moet een ligbad zijn?
Een standaard bad is 170×70 cm of 180×80 cm groot. In oudere woningen zal je nog de standaardmaat 160×70 cm tegenkomen. Baden van dit formaat kan je plaatsen in de meeste badkamers. Heb je echter minder ruimte, dan kan je voor kleinere afmetingen gaan, zonder al te veel aan comfort in te boeten.

Wat is een goede diepte van een hoek bad?
De baden zien er mooi uit, maar in te ondiepe baden is het vaak niet mogelijk om lekker onder water te liggen. Alleen zitten is natuurlijk niet de intentie van de aankoop van een ligbad. Houd er daarom rekening mee dat de diepte van het bad minimaal 45 cm moet zijn

Hoe breed is een ligbad?
Een gemiddeld bad heeft een lengte van 180 cm bij een breedte van 80. Er zijn kleinere en grotere baden, waarbij zowel de breedte als lengte kan verschillen

Hoe zwaar is een vol hoekbad?
Een standaard ligbad met afmetingen 180 x 80 cm weegt gewoonlijk tussen 200 en 300 kg. Dat is te veel voor veel bovenverdiepingen en ook voor sommige vloertypes.

Hoeveel ruimte nodig voor losstaand bad?
Een vrijstaand model heeft rondom 55 cm ruimte nodig om volledig tot zijn recht te komen. Een normaal bad meet 180 bij 80 cm. Het is aan te raden vóór de lange zijde een bewegingsruimte van 100 cm lengte en 80 cm breedte vrij te laten. Douche: De standaard douchebak meet 80 bij 80 cm.

Wat voor bad in kleine badkamer?
Kies dan voor een ruimtebesparend bad. Zo zijn hoekbaden en zitbaden compacte modellen, die u gemakkelijk in een kleine badkamer kwijt kunt. Ook zijn er baden die taps toelopen: vijfhoekige baden. Hierdoor blijft er wat meer ruimte over voor het looppad en kunt u net wat gemakkelijk een bad kwijt.

Welk materiaal voor een hoekbad is het beste?

Kies dan voor Acryl of Quaryl. Acryl of kunststof voelt glad aan en houdt het badwater lang warm. Vuil hecht zich niet snel aan het oppervlak waardoor het materiaal gemakkelijk te onderhouden is. Een Quaryl bad is gemaakt van kwartszand en acrylhars.

 

.

Bekijk ons assortiment aan Baden

 • 17% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €726,00.Huidige prijs is: €599,00.
 • 22% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €899,00.Huidige prijs is: €699,00.
 • 17% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €726,00.Huidige prijs is: €599,00.
 • 22% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €899,00.Huidige prijs is: €699,00.
 • 18% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €1.099,00.Huidige prijs is: €899,00.
 • 26% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €1.349,00.Huidige prijs is: €999,00.
 • 18% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €1.099,00.Huidige prijs is: €899,00.
 • 26% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €1.349,00.Huidige prijs is: €999,00.
 • 50% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €799,00.Huidige prijs is: €399,00.
 • 20% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €1.249,00.Huidige prijs is: €999,00.
 • 3% korting!
  Oorspronkelijke prijs was: €1.499,00.Huidige prijs is: €1.449,00.

.

 

Hoekbad      Whirlpool      Hoekbad

author avatar
Tjeerd Engel
× Kan ik u helpen?